Home » Tips + advies » Hapjes vanaf 4 maanden

Hapjes vanaf 4 maanden

Gepubliceerd op 26 oktober 2018 om 14:37

Het is zover je mag eindelijk je kindje hapjes gaan geven maar hoe begin je daar nou mee. Natuurlijk krijg je tips en zoek je wat op internet op. Maar hier vertellen we er meer over.

vanaf 4 maanden start je met oefenhapjes

Naast de borst- of flesvoeding is het goed om vanaf 4 maanden te starten met oefenhapjes. De eerste 2 weken geef je uitsluitend groentehapjes. Daarna ga je dan fruit introduceren. Het eerste hapje bestaat uit zacht gepureerde groenten met een milde smaak. Vaak zijn dit een aantal theelepeltjes gepureerde groente of fruit per dag om je kindje te laten wennen aan andere texturen en smaken dan moedermelk. Tot je kindje 6 maanden is, vervangen de eerste hapjes borstvoeding of flesvoeding dus nog niet. Om je kindje te laten wennen aan pure smaken, kun je experimenteren met het zelf maken van hapjes en prakjes. Dit is een kleine moeite: pureer met een vork of gebruik je blender of staafmixer.

 

Voor kindjes rond de 8 maanden is het natuurlijk super leuk om zelf wat te gaan maken stukjes fruit of groente wat je even zacht maak met de blender. Je gaat steeds meer zelf proberen en je krijg er ook plezier in. Tenminste dat had ik wel vond het leuk om te doen .

 

Het menu vanaf 12 maanden

Vanaf de eerste verjaardag mag jouw kindje mee-eten met het gezin, geef daarom 3 hoofdmaaltijden. Ook voor kinderen geldt dat het ontbijt erg belangrijk is en niet overgeslagen mag worden. Kies voor een gezond ontbijt, zodat je kindje vol energie aan de dag kan beginnen. Dit kan bijvoorbeeld pap zijn. Zorg er tijdens de lunch voor dat jouw kleintje bijvoorbeeld een boterham eet met gezond beleg. Naast de 3 hoofdmaaltijden kun je 3 tussendoortjes geven, denk hierbij aan gezonde tussendoortjes zoals een stukje fruit.

Het blijft altijd een tip om vitamine d te blijven geven dat hebben jongere kindjes echt nodig

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.